Cara Masak Kacang Kuda / Jual kue ultah dua susun Harga Murah Jakarta oleh Khena Cake / Lepas tu dah puas hati, tutup api, sejukkan.
1.tumis bawang merah, bawang putih sampai kekuningan. Sebab tu perlu direndam semalaman sebelum direbus. Masukkan air paras lebih sedikit dr kacang dan masukkan garam (bleh ltk daun pandan@daun kari jika ingin bau wangi).rebus hingga separuh masak.kemudian masukkan gula dan rebus lagi hingga empuk. Supaya proses merebus tak lama. Kacang kuda sangat keras seperti batu.
Angkat periuk dan tuang kacang ke dalam tapisan.
16.10.2021 · masak hingga kacang empuk. 24.02.2015 · masukkan kacang yang telah ditos dan akhir sekali taburkan garam secukup rasa. Kacang kuda sangat keras seperti batu. 03.08.2021 · 1) panaskan minyak dan tumis bawang dadu, rempah tumis dan daun kari. Visit full article here : Bila kacang telah empuk offkan suis periuk. Perkongsian ini mendapat perhatian warganet yang dikongsikan di salah satu group masakan di fb dan ramai juga memberi komen berkongsi cara dan tip untuk merebus kacang kuda agar cepat dimasak dan empuk rasanya. Supaya proses merebus tak lama. Jangan banyak sangat, cukup untuk buat salut kacang. Kacang kuda yang telah direndam semalaman dibuang air dan sejatkan. Kemudian, masukkan ke dalam periuk noxxa, letak air paras kacang. Lepas tu dah puas hati, tutup api, sejukkan. Gaul sikit then masukkan air.
Bolehlah angkat dan dimakan sebagai kudapan. Sebab tu perlu direndam semalaman sebelum direbus. Masukkan kacang kuda, gula, dan garam. 24.02.2015 · masukkan kacang yang telah ditos dan akhir sekali taburkan garam secukup rasa. 2.masukkan cili kering, daun kari.
Supaya proses merebus tak lama.
Masukkan kacang kuda, gula, dan garam. Angkat periuk dan tuang kacang ke dalam tapisan. Masukkan air paras lebih sedikit dr kacang dan masukkan garam (bleh ltk daun pandan@daun kari jika ingin bau wangi).rebus hingga separuh masak.kemudian masukkan gula dan rebus lagi hingga empuk. Panaskan minyak masak, tumiskan bahan yang dikisar, daun kari, dan biji sawi sehingga wangi. Campur kacang dan air dalam panci dan panaskan sampai mendidih, lalu masak kacang selama 3 menit. Kacang kuda sangat keras seperti batu. 2.masukkan cili kering, daun kari. 1.tumis bawang merah, bawang putih sampai kekuningan. Bila kacang telah empuk offkan suis periuk. Gaul sikit then masukkan air. Kemudian, masukkan ke dalam periuk noxxa, letak air paras kacang. 24.02.2015 · masukkan kacang yang telah ditos dan akhir sekali taburkan garam secukup rasa. Sebab tu perlu direndam semalaman sebelum direbus.
2 ulas bawang merah atau 1 labu bawang besar, dihiris. 03.08.2021 · 1) panaskan minyak dan tumis bawang dadu, rempah tumis dan daun kari. Supaya proses merebus tak lama. Bila kacang telah empuk offkan suis periuk. Panaskan minyak masak, tumiskan bahan yang dikisar, daun kari, dan biji sawi sehingga wangi.
Jika ada lebihan, boleh disimpan dalam peti.
1.tumis bawang merah, bawang putih sampai kekuningan. 03.08.2021 · 1) panaskan minyak dan tumis bawang dadu, rempah tumis dan daun kari. 24.02.2015 · masukkan kacang yang telah ditos dan akhir sekali taburkan garam secukup rasa. Jangan banyak sangat, cukup untuk buat salut kacang. Jika ada lebihan, boleh disimpan dalam peti. Bolehlah angkat dan dimakan sebagai kudapan. 16.10.2021 · masak hingga kacang empuk. Rebuskan kacang kuda dengan sedikit garam sehingga lembut. Masukkan air paras lebih sedikit dr kacang dan masukkan garam (bleh ltk daun pandan@daun kari jika ingin bau wangi).rebus hingga separuh masak.kemudian masukkan gula dan rebus lagi hingga empuk. Kacang kuda sangat keras seperti batu. Masukkan kacang kuda, gula, dan garam. 2 ulas bawang merah atau 1 labu bawang besar, dihiris. Lepas tu dah puas hati, tutup api, sejukkan.
Cara Masak Kacang Kuda / Jual kue ultah dua susun Harga Murah Jakarta oleh Khena Cake / Lepas tu dah puas hati, tutup api, sejukkan.. Rebuskan kacang kuda dengan sedikit garam sehingga lembut. Angkat periuk dan tuang kacang ke dalam tapisan. Bila kacang telah empuk offkan suis periuk. Masukkan air paras lebih sedikit dr kacang dan masukkan garam (bleh ltk daun pandan@daun kari jika ingin bau wangi).rebus hingga separuh masak.kemudian masukkan gula dan rebus lagi hingga empuk. 2 ulas bawang merah atau 1 labu bawang besar, dihiris.